Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Κολοκυθόσουπα βελουτέ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αφού χτες αδειάσαμε την κολοκύθα από την ψίχα της πρέπει σήμερα να τη μαγειρέψουμε. Η κολοκύθα κάνει νόστιμη σούπα και μιας και είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και οι ιώσεις καλά κρατούν ας φτιάξουμε μία. Πολύ καλή ιδέα είναι να την σερβίρετε ως πρώτο πιάτο σε τραπέζια με τους καλεσμένους σας.





Υλικά: 


ψίχα από μια μικρή κολοκύθα 

1 μεγάλο καρότο ή 2 μέτρια 

1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο μετρίου μεγέθους 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

μοσχοκάρυδο 

κάρυ 

3/4 φλ. γάλα (ανάλογα με την ποσότητα της κολοκύθας που θα βάλετε μπορείτε να αυξήσετε και το γάλα) 


Εκτέλεση:  


Τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι. 

Ρίχνουμε ταυτόχρονα το κολοκύθι κομμένο σε μικρά κομμάτια και το καρότο σε χοντρά κομμάτια. 

Μόλις τσιγαριστούν τα λαχανικά ρίχνουμε το γάλα.  

 Το ανακατεύουμε λίγο και χαμηλώνουμε το μάτι.

 Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε τη σούπα σκεπασμένη να συνεχίσει να βράζει.

Βάζουμε το μοσχοκάρυδο λίγα λεπτά αργότερα για να κρατήσει το άρωμά του.... 

 το κάρυ, αλάτι και αρκετό πιπέρι.

Μόλις η σούπα βράσει την κόβουμε στο μούλτι να γίνει χυλός. 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...