Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ταραμοκεφτέδες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα σαρακοστιανό μεζεδάκι που δε χρειάζεται να το φτιάχνουμε μόνο τις μέρες της νηστείας αλλά οποιαδήποτε μέρα αν θέλουμε να συνοδεύσουμε και να απολαύσουμε το τη ρακή, τσιπουράκι ή το ουζάκι μας.




Υλικά: 


2 κ.σ. ταραμά  

3 μέτριες πατάτες βρασμένες  και λιωμένες με το πιρούνι

1 κρεμμυδάκι φρέσκο 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

1 μικρό ματσάκι άνηθο 

λίγο δυόσμο 

πιπέρι 

1 κ.σ. χυμό λεμονιού 

λίγο ξύσμα λεμονιού 

3 - 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 

αλεύρι για το αλεύρωμα 

λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι χωρίς να πάρει χρώμα.  

 Σε μια λεκάνη βάζουμε τις πατάτες που βράσαμε και τις πατήσαμε με το πιρούνι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξερό κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, τον ταραμά και το πιπέρι.

Ρίχνουμε λίγο λεμόνι... 

 την τριμμένη φρυγανιά....

και λίγο ξύσμα λεμονιού. 

Ζυμώνουμε το μείγμα και το πλάθουμε σε κεφτέδες. 

Βάζουμε αλεύρι σε ένα μπολάκι και αλευρώνουμε τους κεφτέδες. 

 Τους τηγανίζουμε κι από τις δύο πλευρές να πάρουν ένα σκούρο χρώμα.

Θα τους αφήσουμε για λίγη ώρα σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα περιττά λάδια. 

Τρώγονται και ζεστοί και κρύοι το ίδιο ευχάριστα.




2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...