Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ραβιόλια γεμιστά με κιμά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τι θα λέγατε να φτιάξουμε σήμερα ζυμαρικά που θα τα γεμίσουμε μόνοι μας; Εγώ βρήκα στην αγορά ένα πακέτο με φύλλο για ραβιόλια και τα γέμισα με κιμά όπως τον φτιάχνουμε για τα μακαρόνια. Έγιναν πεντανόστιμα.




Υλικά: 


1 πακέτο 500 γρ. έτοιμο φύλλο για ραβιόλι 

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

λάδι 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 

αλάτι, πιπέρι 

λίγη ζάχαρη 

λίγη κανέλα 

2 γαρύφαλα 

λίγη πάπρικα 

λίγη τριμμένη φρυγανιά 


Για το σερβίρισμα: 

τριμμένο τυρί για μακαρόνια 

λάδι 


Εκτέλεση:


 Φτιάχνουμε τον κιμά όπως στη συνταγή μακαρόνια με κιμά. Μετά τον στραγγίζουμε στο σουρωτήρι και ρίχνουμε μέσα την τριμμένη φρυγανιά ώστε να μη στάζουν λάδια και σάλτσες όταν θα γεμίσουμε τα ραβιόλια.

Ανοίγουμε το φύλλο για να κόψουμε τις πρώτες 2 - 3 λωρίδες και το τυλίγουμε ξανά για να μη στεγνώνει μέχρι να τελειώσουμε. Αν ξεραθεί δεν μπορούμε να το δουλέψουμε και μετά ανοίγει, κόβεται και χαλάει. Το φάρδος της κάθε λωρίδας μπορεί να είναι περίπου 3 εκ.  

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πρώτη λωρίδα σαν οδηγό για να κόψετε και τις επόμενες ίδιες. 

Κόβουμε την κάθε λωρίδα σε μικρά τετράγωνα ανάλογα το τελικό μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε σε 4 ή περισσότερα τμήματα. 

 Βάζουμε λίγο κιμά στο κέντρο του κάθε τετραγώνου που κόψαμε και με ένα πινέλο βρέχουμε με νερό το περίγραμμα του τετραγώνου για κολλήσει το πάνω φύλλο. 

 Βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και με ένα πιρούνι πατάμε το περίγραμμα ώστε να κολλήσουν τα δύο φύλλα μεταξύ τους.

Μόλις τα συγκεντρώσουμε όλα είναι έτοιμα για να τα μαγειρέψουμε. Το φύλλο των 500 γρ. που δοκίμασα βγάζει πολλά κομμάτια. Σιγουρευτείτε ότι θα χρειαστείτε όλα τα κομμάτια που θα φτιάξετε διαφορετικά όσα περισσεύουν τα βάζετε στην κατάψυξη. 

Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10'.  

Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι. 

 Τα τοποθετούμε στην πιατέλα βάζοντας τριμμένο τυρί ανάμεσά στις στρώσεις που θα βάλουμε.

Καίμε λίγο λάδι στο μπρίκι μέχρι να αχνίσει και τα περιχύνουμε από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...