Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Γαριδομακαρονάδα με καρότο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Σαρακοστή και τα θαλασσινά βρίσκονται κάπως συχνά στο τραπέζι μας. Ευκαιρία για γαριδομακαρονάδα. 






Υλικά: 


250 γρ. μακαρόνια 

250 γρ. γαρίδες προβρασμένες  

λάδι 

1 κρεμμύδι ξερό μετρίου μεγέθους ψιλοκομμένο 

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο καρότο τριμμένο 

1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά 

1 μικρό ποτηράκι ούζο 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

λίγο καυτερό μπούκοβο


Εκτέλεση:


 Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ρίχνουμε και το καρότο με την πιπεριά κομμένη στα μπαστουνάκια να τσιγαριστούν μαζί. 

 Όταν μαραθούν λίγο στο τσιγάρισμα τα σβήνουμε με το ούζο.

 Μόλις εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ προσθέτουμε τη σάλτσα κι ανακατεύουμε.

 Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, λίγο νερό κι αφήνουμε για 10' - 15' να μαγειρευτούν τα λαχανικά.

Μετά ρίχνουμε και τις γαρίδες και τις αφήνουμε για 10' να βράσουν μαζί τα υπόλοιπα υλικά. 

 Προς το τέλος προσθέτουμε λίγο καυτερό μπούκοβο ή αυτό που εσείς επιθυμείτε ώστε να γίνει όσο καυτερό θέλετε. 

 Έχουμε ήδη βράσει τα μακαρόνια και τα έχουμε στραγγίσει καλά. Τα βάζουμε στη σάλτσα με τις γαρίδες, ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν.

Σβήνουμε το μάτι και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. 


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...