Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Πατάτες φούρνου

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Σκέτες, αλλά πολύ νόστιμες κι εύκολες πατατούλες φούρνου, που μπορούν να συνοδεύσουν κάποιο κρέας ή ψάρι αλλά επίσης, να γίνουν και το κύριο γεύμα μας.






Υλικά: 


1 κ. πατάτες 

1/2 κρεμμύδι ξερό σε φέτες 

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

7 - 8 μανιτάρια στρογγυλά 

1 καρότο μέτριο σε μέγεθος 

1/2 φλ. λάδι 

το χυμό 1/2 λεμονιού 

αλάτι, πιπέρι 

θυμάρι 

ρίγανη 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε στο ταψί τις κομμένες πατάτες, τα κρεμμύδια σε φέτες, τα καρότα σε ροδέλες, τα μανιτάρια σε χοντρές φετούλες.

Ρίχνουμε το λάδι. 

Προσθέτουμε το λεμόνι. 

Αρωματίζουμε με θυμάρι και ρίγανη. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 1 1/2 - 2 ώρες σκεπασμένο με λαδόκολλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...