Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Χοιρινό μπούτι στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τόσο απλό, εύκολο και τόσο νόστιμο κρέας που μπορείτε άνετα να το παρουσιάσετε στους καλεσμένους σας ή στο οικογενειακό σας τραπέζι. Προετοιμασία μηδενική, πρόσεγμα μηδενικό και το αποτέλεσμα γευστικότατο.




Υλικά:  


1 κ. - 1.300 γρ. χοιρινό μπούτι 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση: 


Βάζουμε το κρέας σε ταψάκι ή λαμαρίνα. Ρίχνουμε μόνο πιπέρι. 

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 2 - 2.30' ώρες. Όταν περάσει η 1.30' ώρα ψησίματος το αλατίζουμε κι από τις δύο πλευρές και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

 Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και στο σερβίρισμα του ρίχνουμε αλατοπίπερο το οποίο μπορούμε να το έχουμε ανακατεμένο σε ένα μικρό πιατάκι. 

Μπορείτε να το σερβίρετε με πατάτες τηγανητές ή φούρνου ή με τη συνοδεία της αρεσκείας σας.


2 σχόλια:

  1. Αυτά, μάλλον τα κομματάκια σηκώνουν ούζο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα πρότεινα κρασί. Αυτό το κρέας είναι στην ουσία ίδιο με αυτό που ο κόσμος ξέρει σαν γουρουνοπούλα ψητή. Το ουζάκι, μου ταιριάζει πιο πολύ με ψαρικά και θαλασσινά. Βέβαια, είναι και ο παράγοντας τι αρέσει στον καθένα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...