Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Σπανακόρυζο κοκκινιστό

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Το σπανάκι που έχει και σίδηρο αλλά ταυτόχρονα είναι και οικονομικό φαγητό είναι καλό να το εντάσσουμε συχνά στη διατροφή μας. Το σπανακόρυζο σήμερα θα το φτιάξουμε κοκκινιστό.





Υλικά: 


400 - 500 γρ. σπανάκι 

ένα μικρό ματσάκι άνηθο 

1/2 κρεμμύδι ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

1/2 φλ. λάδι 

1/3 φλ. ρύζι γλασέ 


Εκτέλεση:


Τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι με το λάδι. 

Βάζουμε και το σπανάκι με τον άνηθο να τσιγαριστούν μαζί, μέχρι να μη βγάζει καθόλου νερό. 










Ρίχνουμε τη σάλτσα και νερό.


 Βάζουμε αλάτι, πιπέρι....

και κανέλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία κι αφήνουμε να μαγειρευτεί το σπανάκι.

 Όταν μαλακώσει αρκετά ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα αλλά όχι πολύ.

 Στα 15 - 20' πρέπει να είναι έτοιμο και να έχει πιει τα ζουμιά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...