Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Αγκινάρες αλα πολίτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πεντανόστιμες αγκινάρες με συνταγή από την Πόλη που το κάνει να μελώνει στην κατσαρόλα και να μην το χορταίνουμε.



 Υλικά: 


8 αγκινάρες 

1/4 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 κρεμμύδι χλωρό ψιλοκομμένο 

1 καρότο σε ροδέλες 

4 - 5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες 

ένα μικρό ματσάκι άνηθο 

1 μικρό ματσάκι μάραθο 

λάδι 

2 κ.σ. αλεύρι 

αλάτι, πιπέρι 

το χυμό 1 λεμονιού 


Εκτέλεση: 


 Στην κατσαρόλα βάζουμε να τσιγαριστούν στο λάδι τα δύο είδη κρεμμυδιών.

 Μόλις αρχίσουν να γυαλίζουν πολύ ελαφρά, ρίχνουμε τις αγκινάρες και τα καρότα. Φέρνουμε μερικές στροφές με προσοχή τις αγκινάρες. 

 Μετά από λίγο ρίχνουμε τις πατάτες να πάρουν κι αυτές λίγη γεύση από τσιγάρισμα γυρνώντας τις με την κουτάλα.

Ρίχνουμε το αλεύρι σκορπώντας το παντού να πάει σε όλο το φαγητό. 

 Αμέσως ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας για να μην κολλήσει το αλεύρι κάτω.

 Προσθέτουμε τον άνηθο και το μάραθο. Εγώ επειδή δε βρίσκω εδώ μάραθο έβαλα 2 - 3 κομμάτια μαραθόριζας. 

 Βάζουμε το νερό ανάλογο νερό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να πιει το νερό του.

Λίγα λεπτά πριν το σβήσουμε ρίχνουμε το λεμόνι για να κρατήσει φρέσκια τη γεύση του. Φροντίζουμε στο τέλος να μείνει το φαγητό με το πηχτό λάδι του χωρίς νερό.  


2 σχόλια:

  1. Αγαπημένοοοο!!!
    Με αρακά και κουκιά το έχεις δοκιμάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου G&M, σ' ευχαριστώ.
      Ναι και βέβαια το έχω δοκιμάσει, το έχω φτιάξει πολλές φορές και μας αρέσει πολύ. Θα το φτιάξω κάποια άλλη φορά για το μπλογκ. Βλέπω ότι είσαι κι εσύ καλοφαγάς. Μα πώς να μην είσαι αφού κι εσύ στο δικό σου το μπλογκ φτιάχνεις υπέροχα πράγματα.!!!
      Καλό βράδυ σου εύχομαι.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...