Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Λεμονάτο μοσχαράκι με πατάτες στην κατσαρόλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Γευστικό φαγητό με τη γεύση και τις βιταμίνες του λεμονιού.




Υλικά: 


750γρ. - 1 κ. μοσχαράκι 

1 κ. πατάτες 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

το χυμό 1 - 1 1/2 λεμονιού 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο κάρυ (προαιρετικά)

ρίγανη 


Εκτέλεση:


 Βράζουμε για λίγο το μοσχαράκι σε χαμηλή φωτιά και το ξαφρίζουμε.

Στο λάδι το τσιγαρίζουμε ελαφρά γυρνώντας το. 

Ρίχνουμε και το κρεμμύδι. 

 Μόλις τσιγαριστούν αυτά ρίχνουμε τη μισή ποσότητα λεμονιού για να το σβήσουμε.

 Βάζουμε νερό να σκεπάζει το κρέας και το μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά (στο 1,5 με διαβάθμιση το 3).

 Όταν περάσει περίπου μία ώρα μαγειρέματος βάζουμε αλάτι, πιπέρι....

 και λίγο κάρυ (προαιρετικά).

 Την τελευταία ώρα προσθέτουμε και τις πατάτες κομμένες.

Τους ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. 

Αλατοπιπερώνουμε  και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να πιει το νερό του. 

 Λίγο πριν το κατεβάσουμε από το μάτι ρίχνουμε τη ρίγανη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...