Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Αγκινάρες με κουκιά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ανοιξιάτικο φαγητό τώρα που είναι στην εποχή τους και τα δύο οι αγκινάρες και τα κουκιά ευκαιρία να το ευχαριστηθείτε. 





Υλικά: 


10 - 12 αγκινάρες (αν είναι μικρές ή 8 αν είναι μεγάλες)

300 - 500 γρ. κουκιά φρέσκα 

λίγες πατάτες κομμένες κυδωνάτες 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 - 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 

1 ματσάκι μάραθο 

1 ματσάκι άνηθο 

αλάτι, πιπέρι 

το χυμό 1/2 - 1 λεμονιού 

1 κ.σ. αλεύρι 


Εκτέλεση: 


 Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τα δύο είδη κρεμμυδιών να τσιγαριστούν.

 Ρίχνουμε και τα κουκιά να μαραθούν λίγο μαζί τους, γυρνώντας τα.

 Προσθέτουμε μετά και τις αγκινάρες και με προσοχή τις γυρίζουμε λίγο να πάρουν γεύση από το τσιγάρισμα.

 Σβήνουμε το τσιγάρισμα με το χυμό 1/2 λεμονιού.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον άνηθο, το μάραθο.... 

Βάζουμε μέσα τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί και το κουνάμε πού και πού για να μη χαλάσουν οι αγκινάρες ή το ανακατεύουμε ελαφρά με πολύ προσοχή. Αν θέλετε να είναι πιο πηχτό το ζουμί που θα μείνει μόλις γίνει το φαγητό ρίξτε μέσα αλευρολέμονο* όπως έριξα κι εγώ.






Μικρές λεπτομέρειες: 


*Το αλευρολέμονο το φτιάχνω ως εξής: Σε ένα μπολ ή φλιτζάνι ανακατεύω με το μιξεράκι του φραπέ λίγο από το ζουμί του φαγητού ή λίγο νερό με 1 κ.σ. αλεύρι και το χυμό 1/2 λεμονιού. Το ρίχνω παντού μέσα στην κατσαρόλα και το αφήνω για 1' - 2' να βράσει μαζί με το φαγητό για να ψηθεί λίγο το αλεύρι. 







2 σχόλια:

  1. Φαντάζομαι ότι γίνεται και χωρίς τα κουκιά !
    Ελπίζω να έχει το ίδιο αποτέλεσμα!
    Ευχαριστώ Ριά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι και βέβαια και θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με πολύ ωραία γεύση, αγκινάρες με πατάτες ή μπορείς να αντικαταστήσεις τα κουκιά με αρακά.
      Κι εγώ σ' ευχαριστώ Πόπη μου. Καλή συνέχεια στη μέρα σου.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...