Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Μοσχαράκι φρικασέ με μαρούλια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτό το φαγητό μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει τη μαγειρίτσα της Ανάστασης για όσους δεν την τρώνε, αλλά εννοείται ότι μπορείτε να το φτιάξετε κι άλλες εποχές.




Υλικά: 


1 κ. μοσχάρι 

2 μαρούλια 

1 μάτσο άνηθο 

1 μάτσο μάραθο 

λάδι 

το χυμό 1 λεμονιού 

αλάτι, πιπέρι 


Αυγολέμονο: 

2 αυγά 

χυμό 1/2 λεμονιού 


Εκτέλεση: 


Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μοσχαράκι και το ξαφρίζουμε αρχικά. Αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε το νερό ή να το αφήσετε στο ίδιο. Στη συνέχεια το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράζει σε νερό που να το σκεπάζει. 

 Μόλις περάσει μία ώρα ή και λίγο παραπάνω του ρίχνουμε αλατοπίπερο.

Την τελευταία μία ώρα προσθέτουμε τον άνηθο και το μάραθο. 

 Μαζί ρίχνουμε και τα μαρούλια που πρέπει να είναι προσεκτικά πλυμένα και κομμένα το κάθε φύλλο στα δύο ή στα τρία αν είναι μεγάλα. 

Με μια κουτάλα πατάμε και γυρνάμε τα μαρούλια για να κάτσουν και να βραχούν όλα από το νερό της κατσαρόλας. 

Τα αφήνουμε να βράσουν μαζί με το κρέας για περίπου μία ώρα. Προς το τέλος ρίχνουμε το λάδι. 

Προσθέτουμε και το λεμόνι και το αφήνουμε 10' ακόμη να βράσει. Όταν το σβήσουμε το αφήνουμε πάνω στο μάτι και φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την αφήνουμε για λίγο στο καυτό μάτι ώστε να πάρει λίγο μια μικρή βράση. 

Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...