Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Κόκκινα πασχαλινά αυγά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Το έθιμο θέλει να βάφουμε τα αυγά κόκκινα τη Μ. Πέμπτη μέρα Σταύρωσης του Χριστού, μέρα που χύθηκε το Αίμα Του για μας. Η ιστορία λέει ότι η Μαρία η Μαγδαληνή είχε πάει να καταγγείλει τις αυθαιρεσίες του Πιλάτου, του Άνα και του Καϊάφα εναντίον του Χριστού στον Καίσαρα και την άδικη Σταύρωσή Του. Ο Καίσαρας αντέδρασε μη πιστεύοντας την Ανάσταση του Κυρίου. Εκείνη την ώρα περνούσε μια υπηρέτρια με το καλάθι της γεμάτο αυγά. Τότε ο Καίσαρας είπε ότι θα πιστέψει στην Ανάσταση μόνο αν αυτά τα αυγά γίνουν κόκκινα. Η Μαρία η Μαγδαληνή τότε άγγιξε τα αυγά κι εκείνα έγιναν όλα κόκκινα, ταυτόχρονα αναφώνησε "Χριστός Ανέστη". Έτσι πείστηκε και ο Καίσαρας για την Ανάσταση και ομολόγησε: "Αληθώς Ανέστη". 

Γι' αυτό το λόγο και εις ανάμνησιν αυτού του θαύματος βάφουμε μόνο κόκκινα τα αυγά. Τα υπόλοιπα χρώματα είναι καθαρά ξενόφερτο στοιχείο που αλλοιώνει το νόημα του θαύματος.





Υλικά: 


αυγά μαζί με τη χάρτινη καρτέλα ή τη θήκη στην οποία πωλούνται 

βαφή αυγών 

διάφορα διακοσμητικά αυτοκόλλητα ή φυτική βαφή 


Εκτέλεση: 


 Αυτό το βήμα ήταν ο λόγος για να γράψω αυτή την ανάρτηση. Θεωρώ ότι είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να μη σπάσουν στο βράσιμο. Τα βράζουμε χωρίς να τα βγάλουμε από την καρτέλα του σούπερ μάρκετ για 10'. Μετά τα βγάζουμε να κρυώσουν λίγο.

 Ακολουθούμε τις οδηγίες της βαφής και τα βάφουμε.

Όταν τα βγάλουμε τα ακουμπάμε σε ένα χαρτί κουζίνας. Μετά από λίγο το αλλάζουμε για να τραβήξει εντελώς το νερό που έχουν πάνω τους.  

Στο τέλος, τους βάζουμε διάφορα διακοσμητικά αυτοκόλλητα ή κάνουμε διάφορα σχέδια με φυτική βαφή. Τα δικά μου αυγά τα έφτιαξαν τα παιδιά μου και η καλύτερή τους φίλη σε συνεργασία.







Εύχομαι σε όλους σας ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...