Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Χοιρινές πανσέτες μαριναρισμένες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πεντανόστιμα και εύκολα μεζεδάκια για να απολαύσετε ένα κρασί ή μία μπύρα με την παρεούλα σας.




Υλικά: 


6 - 7 πανσέτες χοιρινές 


Για τη μαρινάδα: 

περίπου 1/2 φλ. λάδι (ανάλογα την ποσότητα του κρέατος που έχουμε)

περίπου 1/2 φλ. άσπρο κρασί 

1/2 κρεμμύδι ξερό σε φέτες 

1 σκ. σκόρδο 

1 κοφτό κ.γ. σκόνη ζωμού κότας 

1 κ.γ. μείγμα μυρωδικών που αποτελείται από ρίγανη, θρούμπι, θυμάρι και μπούκοβο (αν δεν το έχετε βάλτε όποιο απ' αυτά έχετε) 


Εκτέλεση:


 Φτιάχνουμε τη μαρινάδα σε ένα μπολ ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.

 Βάζουμε μέσα τις πανσέτες και τις βυθίζουμε καλά να σκεπαστούν. Αν το σκεύος είναι τέτοιο που δε βυθίζονται καλά τότε προσθέτουμε λίγο ακόμη λάδι και κρασί. Τις αφήνουμε σκεπασμένες με καπάκι στο ψυγείο για περίπου 3 - 4 ώρες.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι γκριλ και βάζουμε μέσα τις πανσέτες χωρίς τη μαρινάδα. Καθώς θα τις ψήνουμε θα συγκεντρώνονται στα αυλάκια λάδια που έχουν μείνει από τη μαρινάδα και από το λίπος του κρέατος. Αυτά μπορείτε να βγάλετε από το τηγάνι για να ψηθούν τα κρέατα όπως στα κάρβουνα. 

 Τι λέτε πετάμε μέσα και καμιά πιτούλα; Γούστα είναι αυτά, όποιος θέλει.....

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...