Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Ομελέτα με λουκάνικα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια χορταστική ομελέτα που άλλες φορές θα μπορούσε να γίνει το πρωινό σας γεύμα, άλλες φορές να σας δώσει λύση για κάτι πρόχειρο και γρήγορο κι άλλες φορές απλά να συμπληρώσει το μεσημεριανό φαγητό.





Υλικά: 


2 αυγά 

1 λουκάνικο 

1/2 φλ γάλα 

1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες 

αλάτι, πιπέρι 

λάδι


Εκτέλεση:


Στο τηγάνι βάζουμε το λάδι, τα λουκάνικα και το κρεμμύδι να τηγανιστούν ελαφρά χωρίς να πάρουν πολύ χρώμα. 

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. 

 Προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε όσο γίνεται περισσότερο μέσα το αλεύρι.  

 Γυρίζουμε τα λουκάνικα κι από την άλλη πλευρά.

Κι αμέσως ρίχνουμε το μείγμα του αυγού μέσα. 

Το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί η κάτω πλευρά. 

Για να το γυρίσουμε χωρίς να διαλυθεί χρησιμοποιούμε τη βοήθεια ενός πιάτου. Βάζουμε εκεί την ομελέτα με την επιφάνεια που βλέπουμε στο τηγάνι να βρίσκεται από πάνω. 

Μετά σιγά σιγά και με προσοχή γυρίζουμε το πιάτο μέσα στο τηγάνι έτσι ώστε να βλέπουμε τώρα την ψημένη επιφάνεια κι από κάτω να βρίσκεται η άψητη.

 Την αφήνουμε λίγη ώρα ακόμη να ψηθεί κι από κάτω και τη βγάζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...