Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Παγωτό τσίζκεϊκ φράουλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ένα πολύ εύκολο και γευστικό παγωτό τσίζκεϊκ για να γλυκάνετε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.





Υλικά: 


200 γρ. τυρί κρέμα 

1 κ.σ. γάλα εβαπορέ 

1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 

200 ml κρέμα γάλακτος 

250 γρ. μαργαρίνη 

1 κ.σ. χυμό λεμονιού 

1 κ.γ. κανέλα 

2 πακ. μπισκότα πτιμπέρ 


Για την επιφάνεια του γλυκού: 

μαρμελάδα φράουλα ή άλλη γεύση 


Εκτέλεση:  


Κάνουμε σκόνη τα μπισκότα λίγα λίγα στο μπλέντερ.

Βάζουμε τη σκόνη στον κάδο του μίξερ μαζί με την κανέλα.

Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε.

Τα χτυπάμε για λίγο να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.

Το στρώνουμε σε μια φόρμα με τσέρκι που βγαίνει ή αλλιώς σε μια ταρτιέρα.

Σε καθαρό κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει.

Βάζουμε την κρέμα τυριού και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Λίγο αργότερα ρίχνουμε και το ζαχαρούχο γάλα.

Μετά βάζουμε το γιαούρτι.

Συνεχίζουμε με το εβαπορέ.

Και τέλος ενσωματώνουμε και το χυμό λεμονιού.

Ρίχνουμε αυτή την κρέμα στη βάση του μπισκότου.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη τη φόρμα και τη βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η κρέμα.

Μόλις γίνει αυτό στρώνουμε απαλά στην επιφάνεια της κρέμας τη μαρμελάδα. 

Όταν την απλώσουμε όλη βγάζουμε το τσέρκι και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Κατόπιν θα το φυλάξουμε και πάλι στην κατάψυξη σκεπασμένο με μεμβράνη.

Και τώρα.....


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...