Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Τηγανητό κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα εύκολο, νόστιμο και πολύ γρήγορο φαγητό με ελάχιστα και πολύ οικονομικά υλικά. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Εγώ το συνόδευσα με κριθαράκι, εσείς μπορείτε να βάλετε ό,τι συνοδεία σας αρέσει περισσότερο.




Υλικά: 


μερικά στήθη κοτόπουλου (ή όποια άλλα κομμάτια του προτιμάτε) 

αλάτι, πιπέρι 

λάδι για τηγάνισμα 


Για τη σάλτσα: 

1 κ.γ. μουστάρδα 

1 1/2 κ.σ. μέλι 

2 κ.σ. μαγιονέζα 

1 κ.σ. λεμόνι 

1 κ.σ. λάδι 

αλάτι 


Συνοδευτικό: 

2/3 του πακέτου κριθαράκι 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο σπορέλαιο (ή ελαιόλαδο)


Εκτέλεση:


Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. 



Βάζουμε το λάδι να κάψει και τα τηγανίζουμε... 

μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές. 

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μέλι.... 

 το λεμόνι...

 το λάδι...

 και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε καλά να γίνει ομοιογενής σάλτσα.











Αν θέλετε να το συνοδεύσετε με κριθαράκι τότε στην κατσαρόλα με λίγο νερό το βάζουμε να βράσει για 20' με λίγο αλάτι, πιπέρι και σπορέλαιο που έχει παρόμοια γεύση με τις μαργαρίνες. Το αφήνουμε να πιει όλο το νερό της κατσαρόλας.





Σερβίρουμε το κριθαράκι με τυρί τριμμένο και το κοτόπουλο με τη σάλτσα που φτιάξαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...