Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Μπολ φτιαγμένο από τυρί

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα μπολ διαφορετικό από τ' άλλα. Όσες εξάδες και να έχετε απ' αυτό πάντα θα θέλετε κι άλλες, γιατί είναι φτιαγμένο από παρμεζάνα. Ιδέες για να το γεμίσετε σίγουρα θα βρείτε αρκετές. Μερικές απ' αυτές είναι σαλάτα, κρουτόν, κυβάκια τυριού, τυροκροκέτες, πατατοκροκέτες, κυβάκια αλλαντικών κι ό,τι άλλο θέλει η φαντασία σας.




Υλικά: 


1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα 

για ένα μέτριο μπολ στο μέγεθος ενός πιάτου που συνήθως τρώμε τα δημητριακά. Αν θέλετε να φτιάξετε αρκετά μεγαλύτερο τότε αυξήστε την ποσότητα του τυριού. 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψάκι ή λαμαρίνα. Την απλώνουμε στρωτά. Μετράμε από πάνω τη διάμετρο με το μπολ που περίπου θέλουμε να έχει το τελικό μέγεθος, ώστε να μην είναι η παρμεζάνα πολύ μεγαλύτερη από το μπολ, εκτός αν θέλετε να κάνετε κάποιο σχέδιο στις άκρες. 

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθεί το τυρί να γίνει μία μάζα και να αλλάξει χρώμα.

 Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το γυρνάμε προσεκτικά στο ανάποδο μπολ και βγάζουμε τη λαδόκολλα. Επειδή θα είναι μία μάζα θα βγαίνει σαν να είναι αυτοκόλλητο.

 Όσο είναι ζεστό μπορούμε να τσιμπήσουμε 4 - 5 σημεία για να γίνουν κάποιες πτυχές για σχέδιο. Το αφήνουμε πάνω στο αναποδογυρισμένο πιάτο λίγα λεπτά να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Αν στέκεται όταν το βγάλετε από το πιάτο τότε είναι σίγουρα έτοιμο.  

Αυτή είναι ανάποδη πλευρά του. 

Εγώ το γέμισα με λίγη σαλάτα που είχα στο τραπέζι. Εσείς χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...