Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Κοτόπουλο πανέ με μανιτάρια και σως με κρέμα γάλακτος

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πολύ εύκολο, γρήγορο και εύγευστο φαγητό που ταιριάζει στο Κυριακάτικο τραπέζι σας.




Υλικά: 


4 φιλέτα κοτόπουλου 

αλάτι, πιπέρι 


Για το πανάρισμα: 

1 φλ. φρυγανιά τριμμένη 

1 φλ. μυζήθρα ή άλλο τυρί για μακαρόνια τριμμένο 

1 αυγό 

περίπου 1/2 φλ. γάλα 


Για τη σως: 

400 γρ. μανιτάρια 

λάδι  

1 φλ. κρέμα γάλακτος 

1 γεμάτη κ.γ. μουστάρδα 

1 κ.γ. ζωμό κότας σε σκόνη ή 1/2 κύβο

αλάτι 


Για συνοδεία 

πατάτες τηγανητές ή ρύζι 


Εκτέλεση:


Χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το γάλα.  Συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα να γίνουν ένα μείγμα.

 Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το τριμμένο τυρί.













Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.

 Το βουτάμε κι από τις δύο πλευρές πρώτα στο μείγμα της φρυγανιάς.

 Μετά στο μείγμα του αυγού.











Και μετά ξανά στη φρυγανιά.


Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και δεν το γυρνάμε αν δεν πάρει καλό χρώμα από τη μία πλευρά. Γιατί όσο το γυρνάμε πολλές φορές τόσο θα χάνει την κρούστα του παναρίσματος.  

Έτοιμα τα κομμάτια. 

 Τηγανίζουμε τα μανιτάρια στο λάδι γυρνώντας τα.

 Ρίχνουμε αλάτι.

 Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα.

Όταν τα μανιτάρια πάρουν καλό χρώμα τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. 

 Ρίχνουμε από πάνω τη σκόνη ζωμού.

Ανακατεύουμε τακτικά και αφήνουμε την κρέμα μέχρι να πήξει. Τότε κατεβάζουμε από το μάτι. 










Βάζουμε στο πιάτο το κοτόπουλο, τη συνοδεία της αρεσκείας μας και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα μανιτάρια.

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Πόπη μου σ' ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη. Να είσαι πάντα καλά. Καλή και όμορφη νύχτα σου εύχομαι.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...