Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Καραμέλα βουτύρου (Butterscotch)

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ένα σπιτικό σιρόπι για τα παγωτά μας με τη γεύση της καραμέλας και του βουτύρου.




Υλικά: 


1 φλ. καστανή ζάχαρη 

1 φλ. κρέμα γάλακτος 

50 γρ. βούτυρο (για την ακρίβεια εγώ χρησιμοποίησα μαργαρίνη)

1 κ.γ. ζάχαρη βανίλιας 


Εκτέλεση:


 Σε ένα τηγάνι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη ζάχαρη βανίλιας.

 Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε για λίγο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μετά ανεβάζουμε τη θερμοκρασία για να πάρει βράση. 

Μόλις γίνει αυτό χαμηλώνουμε στο 1,5 κι αφήνουμε να πήξει σαν σιρόπι. Ανακατεύουμε συνέχεια.

Το αποθηκεύουμε σε γυάλινο βαζάκι και μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...