Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Άσπρα σπαράγγια με μακαρόνια στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πολύ απλό φαγητό γρήγορο και εύκολο για το καθημερινό μας γεύμα.




Υλικά: 


1 ματσάκι σπαράγγια άσπρα 

250 - 300 γρ. μακαρόνια ή άλλα ζυμαρικά βρασμένα

λάδι 

αλάτι πιπέρι 

200 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο 

λίγο τριμμένο τυρί για μακαρόνια


Εκτέλεση: 


 Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από τη φλούδα τους περίπου σ' αυτό το ύψος ή τα κόβουμε στο κοτσάνι τόσο όσο χρειάζεται για να είναι τρυφερά. Εγώ τα αποφλοίωσα και ανανέωσα το κόψιμο της βάσης τους.

Τα βράζουμε με λίγο νερό στην κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. 

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τα τσιγαρίζουμε λίγο. 

 Τους προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Μόλις πάρουν κάποιο χρώμα τα βγάζουμε. 

Με το πινέλο λαδώνουμε ένα ταψί. 

Ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά, τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο κι από πάνω σκορπάμε τα σπαράγγια.

Στην επιφάνεια απλώνουμε το τριμμένο τυρί γκούντα. 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...