Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Χταποδάκι με μελιτζάνες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα τέλειο μελωμένο φαγητό για το καθημερινό ή το Κυριακάτικο φαγητό σας. Ας αξιοποιήσουμε τις μελιτζάνες τώρα που βρίσκονται στις δόξες τους με όσες διαφορετικές ιδέες μπορούμε.




Υλικά: 


1 χταποδάκι μέτριο ή μικρό 

2 μελιτζάνες φλάσκες 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 σκ. σκόρδο 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 μικρό ποτηράκι κόκκινο κρασί 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

1 - 2 φύλλα δάφνης 


Εκτέλεση:  


 Κόβουμε το χταποδάκι σε ροδέλες και το νεροβράζουμε για 10΄. Μετά βγάζουμε πιο εύκολα την πέτσα του.

 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο να τσιγαριστούν ελαφρά.

Προσθέτουμε το χταποδάκι και συνεχίζουμε μαζί του το τσιγάρισμα. 

 Όταν τσιγαριστεί κι αυτό τότε το σβήνουμε με το κρασί.

 Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη σάλτσα και νερό.

 Ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα.

Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και μπαχάρι. Αφήνουμε το χταποδάκι να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει. 








 Στο μεταξύ κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος και μετά σε μισές ροδέλες. Τις τηγανίζουμε σε λίγο λάδι ίσα να αλλάξουν χρώμα.

Όταν το χταποδάκι μαλακώσει ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά και να μελώσει η σάλτσα. 

 Δηλαδή, να γίνει πιο πυκνή στη σύστασή της και να δέσει.


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...