Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Φασολάδα με λουκάνικα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ένα απλό και φυσικά, αγαπημένο ελληνικό φαγητό γίνεται λίγο πιο πλούσιο αν προσθέσουμε λουκάνικα. Το συνιστώ για τις κρύες μέρες του χειμώνα ή για όποιον θέλει μια μικρή αλλαγή ακόμη και το καλοκαίρι. Προμηθευτείτε κρασί στο τραπέζι γιατί ταιριάζει πολύ.



Υλικά: 


1 φλ. άσπρα φασόλια μέτρια 

1 μέτρια πατάτα 

1 καρότο 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 μικρό ματσάκι σέλινο ή μαϊντανό

1/2 φλ. σάλτσα 

1 λουκάνικο 

αλάτι, πιπέρι 

λάδι 


Εκτέλεση:  


Βάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα τα νεροβράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. 


 Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πατάτα κομμένη σε κομμάτια, το καρότο σε ροδέλες και το σέλινο ή το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλη μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα φασόλια. 

Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το τηγανίζουμε στο λάδι αλλά χωρίς να το αφήσουμε να πάρει πολύ χρώμα. 

 Στο τέλος, λίγη ώρα πριν κατεβάσουμε τα φασόλια από το μάτι ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα με το λάδι τους και τα αφήνουμε όλα μαζί για 5' - 10΄ να μαγειρευτούν και να ενσωματωθούν οι γεύσεις. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...