Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Παγωτό σάντουιτς

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ας θυμηθούμε σήμερα το περιβόητο παγωτό σάντουιτς που τρώγαμε στα παιδικά μας χρόνια και ήταν σκέτη απόλαυση. Είναι πανεύκολο με απλά υλικά, για να γίνει ένα τέλειο, σπιτικό, αγαπημένο παγωτό.




Υλικά: 

για 15 σάντουιτς 

30 μπισκότα πτι μπέρ (petit beurre) 

100 γρ. κουβερτούρα 


Για το παγωτό:

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο 

400 - 500 γρ. κρέμα γάλακτος 

λίγη βανίλια 


Εκτέλεση:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ.












 


Προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη και φροντίζουμε να το χτυπάμε κάθε 45' - 60' με το μίξερ για να μην κρυσταλλώσει.



 Λιώνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια σε ένα κατσαρολάκι.

 Στρώνουμε τα μπισκότα σε μια λαδόκολλα ή σε αλουμινόχαρτο ή σε ένα δίσκο και τα αλείφουμε με τη βοήθεια του πινέλου με τη σοκολάτα. Εγώ τα άλειψα μόνο από την πάνω πλευρά. Αν όμως επιθυμείτε μπορείτε μόλις στεγνώσει η πρώτη πλευρά να βάλετε κι από την άλλη.

Τα αφήνουμε για μερικές ώρες να στεγνώσουν καλά. Αν είναι δυνατόν να έχετε κοντά ένα παράθυρο ανοιχτό να τα φυσάει ακόμη καλύτερα. Αν βιάζεστε μπορείτε να βάλετε για λίγο στο ψυγείο και θα στεγνώσει ακόμη πιο γρήγορα η σοκολάτα. 

Στρώνουμε τα μπισκότα με τη σοκολάτα από κάτω σε ένα κατάλληλο σκεύος που θα χωράει άνετα το μισό αριθμό των μπισκότων κι αν είναι δυνατόν να έχει και καπάκι να κλείνει. Μόλις το παγωτό είναι έτοιμο να πήξει και να παγώσει το βγάζουμε από το σκεύος της κατάψυξης και το στρώνουμε στα μπισκότα. 

 Φροντίζουμε να έχει ένα εύλογο ύψος περίπου 2 - 3 εκ.  Διαφορετικά αλλάζουμε τη διάταξη των μπισκότων και βάζουμε στη σειρά λιγότερα για να έχει ύψος το κάθε σάντουιτς. Στρώνουμε καλά ίσια την επιφάνεια του παγωτού.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στρώνουμε τα μπισκότα της επιφάνειας με τη σοκολάτα από πάνω. Κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι, αν υπάρχει, ή με ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στην κατάψυξη να συνεχίσει να παγώνει η κρέμα.

 Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος μη φοβηθείτε το πώς θα το βγάλετε από το σκεύος. Με ένα μεγάλο και κοφτερό μαχαίρι και τη βοήθεια μιας σπάτουλας θα κόψετε ακριβώς τα τετράγωνα γύρω από κάθε μπισκότο και θα τα ανασηκώσετε με μια λεπτή σπάτουλα και θα βγουν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Εύχομαι να τα απολαύσετε και καλό καλοκαίρι σε όλους.

4 σχόλια:

  1. Υπεροχη συνταγη Ρια μου!
    Οταν επιστρεψει η εγγονα μου θα της το φτιαξω!
    Ευχαριστω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ σ' ευχαριστώ πολύ Πόπη μου, να έχεις ένα όμορφο ξημέρωμα. Φιλιά.

      Διαγραφή
  2. ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΡΙΑ!!! Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο. Σήμερα κάνω διάλειμμα απ την δουλειά και πάω ΑΜΕΣΩΣ να το ξεκινήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Εύχομαι να περνάς όμορφα και να ξεκουράζεσαι και λίγο. Φιλιά στα παιδάκια σου.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...