Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Κοτομπουκιές με κάρυ και ρύζι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τόσο εύκολο όσο και νόστιμο είναι αυτό το κοτόπουλο, αλλά και τελείως οικονομικό καθώς με μισό μόνο φιλέτο στήθους έφτιαξα 3 μερίδες φαγητού.




Υλικά: 


για 3 άτομα: 

1/2 φιλέτο στήθους κοτόπουλου 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

2 κ.γ. κάρυ 

αλάτι, πιπέρι 

1 ποτήρι κίτρινο ρύζι 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε το στήθος σε μικρά κομματάκια μεγέθους μπουκιάς. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τα κομματάκια του κοτόπουλου να τσιγαριστούν.

 Όταν το κρέας αλλάξει χρώμα και το κρεμμύδι γυαλίσει ρίχνουμε το κάρυ κι ανακατεύουμε.

 Προσθέτουμε νερό να κοντεύει να σκεπάσει το κρέας. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 20'.

 Τότε ρίχνουμε το ρύζι. Φροντίζουμε να φτάνει το νερό και για εκείνο, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο ακόμη.

 Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20' ακόμη μαζί με το κοτόπουλο και να πιει όλο το νερό του. 

Συνιστώ να το δοκιμάσετε αρχικά σκέτο και μετά με λίγο τυρί τριμμένο για να αποφασίσετε με ποιο τρόπο σας αρέσει στο σερβίρισμα. 

2 σχόλια:

  1. Αν δεν ειχαμε κ σενα εμεις οι μικρομαγειρισσες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε όχι και μικρομαγείρισσες, μια χαρά μαγειρεύεις Πόπη μου.
    Σ' ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι να περνάς όμορφα, καλές διακοπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...