Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Τσηζκέικ με αποξηραμένο σύκο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αν έχετε αποξηραμένα σύκα και δεν τα έχετε καταναλώσει με άλλο τρόπο μπορείτε να αξιοποιήσετε σ' αυτό το γλυκό. Του δίνουν μια πλούσια γεύση και πρωτότυπη εμφάνιση.




Υλικά: 


150 γρ. ξερά σύκα

 500 ml νερό 

250 γρ. ζάχαρη 

ξύσμα 1/2 λεμονιού 

τυρί κρέμα 500 γρ. 

150 γρ. μέλι 

χυμό 1 λεμονιού 

ξύσμα του υπόλοιπου 1/2 λεμονιού 

250 γρ. γιαούρτι 

250 γρ. κρέμα γάλακτος 

περίπου 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive 


Εκτέλεση:  


 Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τα σύκα αφού πρώτα τα κόψουμε σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι το σιρόπι να αρχίσει να δένει αλλά όχι να γίνει γλυκό του κουταλιού, να είναι πιο ρευστό.

Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι μέσα στο σύκο ρίχνουμε το ξύσμα του 1/2 λεμονιού κι ανακατεύουμε. 

Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το μέλι και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να αφρατέψουν. 

 Προσθέτουμε το υπόλοιπο ξύσμα του άλλου 1/2 λεμονιού και το χυμό του.

Τρίβουμε 5 - 6 μπισκότα στο μούλτι, ανάλογα και με το μέγεθος του ποτηριού και τα απλώνουμε μέσα. 

 Ανακατεύουμε περίπου 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας από το σιροπιασμένο σύκο στη βάση του μπισκότου. Αυτό το στάδιο δεν είναι απολύτως απαραίτητο να το ακολουθήσετε γιατί μπορείτε να βάλετε το σύκο μόνο στην επιφάνεια του γλυκού.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το στρώνουμε. 

 Από πάνω βάζουμε μια ποσότητα κρέμας που χτυπήσαμε κι αφήνουμε περιθώριο 1 εκ. για το σύκο.

Τέλος, ρίχνουμε 1 κ.σ. από το σιροπιασμένο σύκο στην επιφάνεια και στολίζουμε προαιρετικά με πολύ λεπτές λωρίδες φλούδας λεμονιού και φύλλα δυόσμου. 

Βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα να παγώσει, ώστε να το φάμε δροσερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...