Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

Μπάμιες τηγανητές

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Οι μπάμιες δεν είναι μόνο για κύριο πιάτο αλλά και για ορεκτικό. Τις έχετε δοκιμάσει τηγανητές; Κάποια φορά μου είχαν περισσέψει τόσες όσες να βγάλουν μόνο μια μερίδα. Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να τις κάνω μεζεδάκι συμπληρωματικό του μεσημεριανού φαγητού. Εσείς μπορείτε να τις βγάλετε σαν κρασομεζέ ή ουζομεζέ ή τσιπουρομεζέ μαζί με τα υπόλοιπα ορεκτικά σας και να πρωτοτυπήσετε.




Υλικά: 


μπάμιες 

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι 

λάδι για τηγάνισμα 


Εκτέλεση: 


 Μετά το πλύσιμο αλατοπιπερώνουμε τις μπάμιες και δεν τις αφήνουμε να στεγνώσουν.

 Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι και τις αλευρώνουμε όπως είναι αρκετά βρεγμένες για να κολλήσει πάνω τους πολύ αλεύρι. 

 Έτσι πρέπει να είναι πριν τις τηγανίσουμε.

 Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι τις ρίχνουμε μέσα. Τις τηγανίζουμε τόσο που να ροδίσει η επιφάνειά τους.

 Μετά τις αφήνουμε για λίγη ώρα σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα περιττά λάδια. Και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.


4 σχόλια:

  1. Θα παω να αγοράσω μπάμιες Ρια , της λαχτάρησα !!!!! Θα δοκιμάσω την συνταγή σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Χαρά μου. Ελπίζω να σου αρέσουν. Φιλιά πολλά και καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  2. Μούρλια φαίνονται...!
    Και σηκώνουν καλό λευκό κρασί, ένα καλό μοσχάτο ή μοσχοφίλερο, τα οποία είναι και αρωματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι ωραία που τα συνδυάζεις!!! Είναι ό,τι πρέπει, μπράβο G&M. Σου εύχομαι καλό ξημέρωμα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...