Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Αγκινάρες τηγανητές

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα εντελώς απλό ορεκτικό που σερβίρεται σαν μεζεδάκι για μπύρα ή κρασί, αλλά επίσης, και συνοδευτικό του κυρίως πιάτου της κάθε ημέρας. 




Υλικά: 


4 - 5 αγκινάρες 

1 αυγό 

1 κ.σ. αλεύρι 

λάδι για τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τις καθαρισμένες αγκινάρες στα τέσσερα. Τις βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν. 

 Τις στραγγίζουμε από τα νερά και τις αλατοπιπερώνουμε.

 Χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το αλεύρι.

 Βουτάμε τις αγκινάρες καλά μέσα στο μείγμα.

 Βάζουμε το λάδι να κάψει και τις τηγανίζουμε μέσα.

 Τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουμε τα πολλά λάδια.


3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...