Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Πέστροφα στο φούρνο με πατάτες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Η πέστροφα είναι νόστιμη όπως κι αν τη φτιάξει κανείς. Σήμερα θα τη φτιάξουμε απλά με πατατούλες στο ταψί.




Υλικά: 


2 - 3 πέστροφες 

1 - 1 1/2 κ. πατάτες 

το χυμό 1/2 λεμονιού 

μερικές φέτες λεμονιού

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό σε φετούλες 

αλάτι, πιπέρι 

ρίγανη 


Εκτέλεση:


 Αν η πέστροφα είναι φρέσκια θέλει εκτός από καλό πλύσιμο, να την αφήσετε να μουλιάσει για λίγη ώρα σε ξίδι ή σε νερό με ξίδι και μετά να την τρίψετε με το χέρι για να καθαρίσει η γλίτσα. Η κατεψυγμένη δεν έχει τέτοιο θέμα. Τις βάζουμε στο ταψί μαζί με τις κομμένες πατάτες.

 Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

 Βάζουμε ρίγανη.

 Περιχύνουμε με λάδι το ταψί.

 Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι και το απλώνουμε σε όλο το φαγητό και πάνω στο ψάρι. Ραντίζουμε παντού με το χυμό λεμονιού.

 Κόβουμε μερικές φέτες λεμονιού και τοποθετούμε δυο-τρεις στο εσωτερικό της κάθε πέστροφας....

 αλλά και στο πάνω μέρος της.

Βάζουμε νερό στο ταψί να καλυφθούν οι πατάτες αλλά όχι εντελώς. 

 Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 - 1 1/2 ώρα, ανάλογα με το βάρος που έχουν τα ψάρια.







Στο σερβίρισμα όταν αφαιρέσετε την πέτσα το πιθανότερο είναι να χρειαστεί επιπλέον αλάτι και λεμόνι το ψάρι, γιατί δεν περνάει εύκολα κάτω από το δέρμα του κατά το ψήσιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...