Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ομελέτα με κολοκυθάκια στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

 

Εύκολη ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια για ένα συμπλήρωμα στο μεσημεριανό φαγητό ή για ένα βραδυνό γεύμα.

 


Υλικά: 

 

2 κολοκυθάκια 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

100 γρ. φέτα 

λίγο άνηθο 

1 αυγό 

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος 

1 φλ. τυρί γκούντα τριμμένο 

 

Εκτέλεση:


 Κόβουμε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Ρίχνουμε πολύ λίγο λάδι πάνω τους.

 Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

 Προσθέτουμε 1/2 ποτηράκι νερό κι όχι παραπάνω γιατί θα βγάλουν και τα κολοκυθάκια. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.

 Ρίχνουμε τη φέτα σε τρίμματα και τον άνηθο, εγώ δεν είχα εκείνη την ημέρα κι έβαλα δυόσμο.

 Χτυπάμε το αυγό κι ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.

 Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια και ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να ψηθεί το αυγό.

 Από πάνω απλώνουμε το τριμμένο τυρί.

Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο μόνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Εναλλακτικά μπορούμε να ανακατέψουμε και τα δύο τυριά στο εσωτερικό της ομελέτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...