Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Μανιτάρια φρικασέ με μαρούλια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αν σας αρέσει το φρικασέ γενικότερα τότε θα λατρέψετε και τη χορτοφαγική έκδοσή του. Τα μανιτάρια με τη γεύση τους και την υφή τους δίνουν μια αίσθηση σαν να τρώει κρέας κάποιος κι έτσι δεν του λείπει καθόλου αυτό όταν θέλει να κάνει αποτοξίνωση ή νηστεία. 




Υλικά: 


500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά άσπρα ή καφέ (επίσης κάνουν και τα πλευρώτους) 

2 μαρούλια 

2 κρεμμυδάκια φρέσκα 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 


Αυγολέμονο: 

1 αυγό χυμό  

1/2 λεμονιού 


Εκτέλεση:


 Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμυδάκι για λίγο.

 Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα να τσιγαριστούν μαζί. Εγώ τα πλένω και τα αφήνω να στραγγίσουν καλά για να μην πετάγεται το νερό τους στο λάδι. Άλλοι απλώς τα σκουπίζουν χωρίς πλύσιμο.

 Κόβουμε τα φύλλα των μαρουλιών σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τα γυρίζουμε μερικές φορές κι αυτά για να πάρουν μια γεύση από το τσιγάρισμα.

 Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση του φαγητού για να έχει αργότερα και αρκετό ζουμί.

Λίγο αργότερα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 45' - 50' αρκεί να τσιμπιούνται με το πιρούνι τα μανιτάρια και να έχουν λιώσει τα μαρούλια. 

 Φτιάχνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα αφού χαμηλώσουμε το μάτι. Το αφήνουμε μέσα με σβηστό μάτι για να πάρει μια πρόχειρη βράση και να μη μείνει ωμό. Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.








Μικρές λεπτομέρειες: 


Σε περιόδους νηστείας ή για τους φίλους σας που είναι vegeterian θα μπορούσε αυτό το φαγητό να αποτελεί το κυρίως πιάτο του τραπεζιού.


6 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...