Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Γαύρος στο φούρνο με σκόρδο και μαϊντανό

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ο γαύρος δεν είναι μόνο για το τηγάνι, γίνεται πολύ νόστιμος και στο φούρνο και μάλιστα με διάφορες συνταγές. Σήμερα θα τον φτιάξουμε με σκόρδο και μαϊντανό και θα τον συνοδεύσουμε με χόρτα και κουνουπίδι.




Υλικά: 


1 κ. γαύρος κάπως χοντρός 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

1/2 κρεμμύδι ξερό σε φέτες 

2 σκ. σκόρδο 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο ξύσμα λεμονιού

χυμό 1/2 λεμονιού 


Εκτέλεση:


Προτιμάμε το χοντρό γαύρο γιατί αλλιώς στο ψήσιμο ο ψιλός χάνεται. Μετά το καθάρισμα και το πλύσιμο τον βάζουμε σε ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. 

 Ψιλοκόβουμε από πάνω το μαϊντανό και το σκόρδο σε μικρές φετούλες. 

 Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και τις σκορπάμε σε όλο το ταψί. Ρίχνουμε λάδι.

 Τρίβουμε λίγο ξύσμα λεμονιού φρέσκου ή από αυτό το οποίο το έχουμε φυλάξει στην κατάψυξη.

 Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.

 Βάζουμε και νερό στο ταψί.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50' - 60' μέχρι να ροδίσουν τα ψάρια σύμφωνα με την προτίμηση σας. Αν τα θέλετε πιο ξεροψημένα θα τα αφήσετε να πάρουν κι άλλο χρώμα. Ο μαϊντανός θα καεί και θα γίνει τραγανός, αλλά δεν είναι για πέταμα. 

Μία πρόταση είναι να τα σερβίρετε με χόρτα και κουνουπίδι. 

Εγώ έβαλα άγρια γλυκά ραδίκια και κουνουπίδι με λαδολέμονο.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...