Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Μπιφτέκια σόγιας

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Υγιεινά μπιφτέκια από σόγια και λαχανικά, ειδικά για χορτοφάγους ή για όσους νηστεύουν.




Υλικά: 


1 φλ. κιμάς σόγιας 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1 καρότο τριμμένο 

λίγο ξερό δυόσμο τριμμένο ή φρέσκο ψιλοκομμένο 

λίγη ρίγανη 

λίγο μπούκοβο προαιρετικά 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

περίπου 2 κ.γ. φρυγανιά τριμμένη

λίγο λάδι για το ζύμωμα και χωριστά λάδι για το τηγάνισμα 

αλεύρι για το αλεύρωμα


Εκτέλεση: 


Βράζουμε για 10' - 15' τη σόγια και μετά τη στραγγίζουμε από το νερό. 

 Κόβουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι και το σκόρδο για ευκολία στο μούλτι.

 Βάζουμε τη σόγια σε μια λεκάνη μαζί με τα υλικά του μούλτι, το τριμμένο καρότο και λίγο λάδι.

 Προσθέτουμε τον τριμμένο δυόσμο.

 Ρίχνουμε λίγη ρίγανη ανακατεμένη με λίγο μπούκοβο προαιρετικά.

 Αλατοπιπερώνουμε.

 Βάζουμε και κανέλα.

 Τέλος, ρίχνουμε στο μείγμα λίγη φρυγανιά τριμμένη. Το ανακατεύουμε καλά.

 Πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού.

 Τα αλευρώνουμε.

 Μόλις κάψει το λάδι τα τηγανίζουμε κι από τις δύο πλευρές.

 Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για λίγη ώρα να φύγουν τα πολλά λάδια.

Μπορείτε να σερβίρετε σαν ορεκτικό ή σαν κυρίως πιάτο με το συνοδευτικό της αρεσκείας σας. Εγώ εκείνη την ημέρα έτυχε να έχω μακαρόνια με σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...