Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Χόμους με μαυρομάτικα φασόλια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αν βαρεθήκατε τα μαυρομάτικα μαγειρεμένα με το συνηθισμένο τρόπο για κύριο πιάτο τότε καιρός είναι να τα δοκιμάσετε σαν ορεκτικό συμπλήρωμα. Το γνωστό χόμους γίνεται με ρεβύθια, αλλά τα μαυρομάτικα μπορούν να τα αντικαταστήσουν πλήρως και με πιο λίγα υλικά γιατί δε βάζουμε ταχίνι και φυσικά, γίνονται εξίσου νόστιμα όσο και το χόμους με τα ρεβύθια.




Υλικά: 


2/3 φλ. μαυρομάτικα φασόλια 

2 σκ. σκόρδο 

λάδι

το χυμό 1/2 λεμονιού 

αλάτι 

πάπρικα 


Εκτέλεση: 


 Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μαυρομάτικα μέχρι να μαλακώσουν καλά.

 Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με λίγο λάδι και τις σκελίδες του σκόρδου.

 Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.

 Τα χτυπάμε όλα μαζί να γίνουν αλοιφή. Ελέγχουμε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι ή λάδι ή λεμόνι. 

Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ με πάπρικα και αν θέλουμε κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε λίγο λάδι.

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Εγώ πρέπει να πω ευχαριστώ που με ακολουθείς και μου λες πάντα καλά λόγια. Καλό βράδυ Πόπη μου.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...