Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Λουκάνικα ερωτευμένα (καρδιές)

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Εεεε... όλοι έφτιαξαν αυτά τα λουκάνικα στο ίντερνετ ήρθε και η δική μου η σειρά να τα φτιάξω μιας και τα βρήκα τόσο όμορφα εμφανισιακά, αλλά και γευστικά βεβαίως βεβαίως.





Υλικά: 


2 μακριά λουκάνικα Φρανκφούρτης 

2 αυγά μεγάλου μεγέθους 

λίγο λάδι 


Εκτέλεση: 


 Αρχικά, κόβουμε κατά μήκος μία στενή φέτα από το λουκάνικο, περίπου όπως κόβουμε το καπάκι από τα γεμιστά. Την αφήνουμε στην άκρη και την τηγανίζουμε χωριστά γιατί δε θα χρειαστεί για τις καρδιές.


 Κόβουμε το λουκάνικο στη μέση κατά μήκος αλλά από την πάνω πλευρά δεν το χωρίζουμε. Ξεκινάμε από το 1 εκ. και κάτω να κόβουμε μέχρι την κάτω πλευρά που θα το χωρίσουμε. Τώρα έχει σχηματιστεί ένα Λ. 

 Κάθε "πόδι" του λουκάνικου το γυρίζουμε για να συναντηθούν και τα δύο σε ένα σημείο για να γίνει το κάτω μέρος της καρδιάς.

 Το κάτω μέρος της καρδιάς το ενώνουμε οριζόντια με μια οδοντογλυφίδα.

Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε το λουκάνικο κι από τις δύο πλευρές. 

Όταν θα το γυρίσουμε από την άλλη πλευρά θα μας βοηθήσει αν πιάσουμε την οδοντογλυφίδα για το κάτω μέρος και με τη σπάτουλα το πάνω μέρος. 

 Αφού σπάσουμε το αυγό σε ένα πιατάκι ή μπολάκι το ρίχνουμε με προσοχή ξεκινώντας από την μία καμπύλη της καρδιάς, περνάμε στο κάτω μέρος και καταλήγουμε στην άλλη καμπύλη ώστε το ασπράδι να χυθεί παντού.

 Ο κρόκος θα απομονωθεί από το ασπράδι και θα τον ρίξουμε στο κέντρο της καρδιάς.

 Κρατάμε χαμηλή τη φωτιά κάτω από το μέτριο μέχρι να ψηθεί το αυγό ομοιόμορφα. Αν θέλουμε πού και πού ρίχνουμε λίγο λάδι του τηγανιού πάνω του το οποίο δε θα μείνει μέσα στην καρδιά γιατί θα βρει διέξοδο από διάφορα σημεία. Μόλις ψηθεί το βγάζουμε με σπάτουλα με απόλυτη προσοχή.

Μια ωραία ιδέα για πρωινό με τον αγαπημένο σας για να δείξετε έμπρακτα ότι η αγάπη περνάει πρώτα από το στομάχι. 

Αν όμως τα φτιάξετε για το μεσημεριανό γεύμα μπορείτε να τα συνοδεύσετε με τηγανητές πατάτες και σαλάτα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε. 

2 σχόλια:

  1. με-συτο-το-φαγητο-θα-ειναι-καθε-μερα-η-γιορτη-του-Αγιου-Βαλεντινου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο φίλη μου που το βλέπεις έτσι. Αυτό ήθελα να πετύχω κι εγώ. Τα ζευγάρια που αισθάνονται έτσι θα ήταν ωραίο και να το δείχνουν κιόλας.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...