Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Κόκκινα φασόλια με μελιτζάνες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Δοκιμασμένη συνταγή ο συνδυασμός οσπρίων με λαχανικά και ειδικά με τη μελιτζάνα. Τουλάχιστον η δική μου οικογένεια τον λατρεύει.




Υλικά: 


1 φλ. φασόλια κόκκινα 

2 μελιτζάνες φλάσκες 

λάδι 

1/2 φλ. σάλτσα 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 


Εκτέλεση: 


 Βράζουμε τα φασόλια αρχικά σκέτα για λίγη ώρα.

 Μετά βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

 Προσθέτουμε τη σάλτσα.

 Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα φασόλια.

 Όταν κοντεύει το φαγητό να γίνει ρίχνουμε και το λάδι.

 Λίγη ώρα πριν μαγειρευτούν τα φασόλια βάζουμε στο τηγάνι τις μελιτζάνες κομμένες σε χοντρά κομμάτια χωρίς να τις αλατίσουμε και τις τηγανίζουμε ελαφρά να πάρουν ένα ανοιχτό χρυσαφί χρώμα.

 Προσθέτουμε τις μελιτζάνες στο φαγητό κι αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγη ώρα (5' - 10') μαζί και τα δύο υλικά, για να δέσουν οι γεύσεις. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...