Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Μαρμελάδα μπανάνα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Όταν θα έχετε πολλές μπανάνες ή όταν τις βρείτε σε χαμηλή τιμή μια ιδέα είναι να κάνετε μαρμελάδα. Θα τη χρειαστείτε για το κολατσιό μικρών και μεγάλων ή για τα γλυκά.






Υλικά: 


1 κ. μπανάνες 

700 γρ. ζάχαρη 

χυμό 1/2 λεμονιού 

1 βανίλια 

λίγη κανέλα 

100 γρ. ρούμι ή κονιάκ 

100 γρ. νερό 


Εκτέλεση:


 Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5'. 

 Μετά κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τις αφήνουμε να βράσουν μαζί με το σιρόπι για περίπου 20' - 30' ή μέχρι να δούμε ότι έχουν λιώσει και έχει δέσει το σιρόπι.

 Τα τελευταία 10' περίπου, ρίχνουμε τη βανίλια και αν σας αρέσει και την κανέλα.

Προσθέτουμε το ρούμι ή το κονιάκ για άρωμα και την αφήνουμε να δέσει και να γίνει μία μαρμελάδα με πυκνό σιρόπι το οποίο δεν πρέπει να υπάρχει σε ποσότητα.


2 σχόλια:

  1. Δεν ειχα φανταστει να κανω μαρμελαδα μπανανα!!
    Τις παραγινωμενες μπανανες τις κανω μπανανο-κεικ ......
    Σε ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ σ' ευχαριστώ πολύ Πόπη μου.
      Οι παραγινωμένες μπανάνες ίσως να μην έχουν ωραία γεύση στη μαρμελάδα. Δεν είμαι σίγουρη. Καλύτερα να είναι μέτριας ωριμότητας.
      Φιλιά και καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...