Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Τρούφες χιονάτες με ξηρούς καρπούς

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Η πρώτη και βασική συνταγή για τις τρούφες χιονάτες μπορεί να δεχτεί πολλές παραλλαγές. Μία από αυτές είναι με ξηρούς καρπούς. Μπορείτε να βάλετε μόνο ένα είδος ή πολλά.




Υλικά: 


1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 

100 γρ. ινδοκάρυδο και περίπου 100 γρ. ακόμη για το τύλιγμα 

1 χούφτα αμύγδαλα

1 χούφτα φουντούκια 

1 χούφτα καρύδια


Εκτέλεση: 


Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς και τους βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το γάλα.

 Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο όχι όλο μαζεμένο αλλά λίγο λίγο κι ανακατεύουμε. Ίσως να μη χρειαστεί όλη η ποσότητα ή ίσως να χρειαστεί λίγο περισσότερο.

 Το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε είναι μια σφιχτή σαν λάσπη ζύμη.

 Πλάθουμε ποσότητες μικρές σε μπαλάκια όπως τα κεφτεδάκια.

 Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε λίγο ινδοκάρυδο και σ' αυτό κυλάμε τα μπαλάκια να καλυφθούν πλήρως.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...