Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Μπρόκολο ογκρατέν

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτή η συνταγή είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα όσων δεν το πολυθέλουν το μπρόκολο και σκέφτονται ότι αν ήταν λίγο πιο γευστικό θα το έτρωγαν. Βάλαμε κρέμα, βάλαμε τυριά κι έγινε λαχταριστό.




Υλικά: 


1 μικρό μπρόκολο 

1 1/2 φλ. γάλα 

1 1/2 κ.σ. αλεύρι 

1 κ.σ. βούτυρο 

1 φλ. τυρί γκούντα 

1/2 φλ. μυζήθρα ή κεφαλοτύρι 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες και το βράζουμε μόνο για λίγα λεπτά σε ελαφρά αλατισμένο νερό. Περίπου 10' - 15' χρειάζονται ίσα για να μαλακώσουν τα κοτσάνια του.

 Το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε ταψάκι.

 Φτιάχνουμε την κρέμα. Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το αλεύρι κι ανακατεύουμε με το σύρμα των αυγών μέχρι να διαλυθεί καλά το αλεύρι. 

 Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι.

 Βάζουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα όπως κάνουμε και στη μπεσαμέλ.

 Μόλις πήξει αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μάτι. Τρίβουμε το τυρί και το ρίχνουμε μέσα.

 Προσθέτουμε και τη μυζήθρα ή το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε το μπρόκολο με την κρέμα. 

Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30' μέχρι να πάρει λίγο χρώμα η επιφάνεια. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...