Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Αρακάς με ρύζι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ένας από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς είναι τα λαχανικά με το ρύζι. Ο αρακάς έγινε απίθανος και πήρε μια πιο γλυκιά γεύση. 




Υλικά: 


300 γρ. αρακάς 

1 φλ. ρύζι γλασέ 

1 μικρό ματσάκι άνηθο 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

αλάτι, πιπέρι 

λάδι 

χυμό από 1/2 λεμόνι 


Εκτέλεση: 


Τσιγαρίζουμε τον αρακά και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο στην κατσαρόλα με το λάδι.

 Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.

 Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου μία ώρα. 

 Όταν θα απομένουν περίπου 20' για να γίνει ο αρακάς τότε θα ρίξουμε το ρύζι μέσα και ίσως να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλάτι ακόμη. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε για αυτό το 20λεπτο.

 Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Το φαγητό θα πρέπει να μείνει χωρίς νερό, όπως για παράδειγμα ένα πιλάφι. Γι' αυτό θα πρέπει να μη βάλουμε από την αρχή πολύ νερό στην κατσαρόλα αλλά σταδιακά να προσθέτουμε μόνο όσο είναι απαραίτητο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...