Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Μαυρομάτικα φασόλια με χρωματιστές πιπεριές

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τέλεια συνταγή για τα μαυρομάτικα. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι δεν τα προτιμούν και τόσο, όμως με τις πιπεριές αλλάζει προς το καλύτερο και η γεύση και η όψη τους και γίνεται ένα πιάτο απίθανο.




Υλικά: 


1 φλ. μαυρομάτικα φασόλια 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 καρότο 

1/2 φλ. σάλτσα 

από μισή πιπεριά κόκκινη, πράσινη και κίτρινη ή όποια χρώματα έχετε στο σπίτι 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

λίγο σέλινο 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση: 


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές και τα τσιγαρίζουμε μαζί στο λάδι. 

Προσθέτουμε το μαϊντανό και το σέλινο ψιλοκομμένα κι αυτά. 

 Καθώς μαραίνονται οι πιπεριές βάζουμε και το καρότο κομμένο σε ροδέλες.

Βάζουμε και τα φασόλια και τα φέρνουμε μια δυο στροφές. Χωρίς να τα τσιγαρίσουμε κανονικά. 

 Βάζουμε αρκετό νερό στην κατσαρόλα.

 Προσθέτουμε τη σάλτσα.

Βάζουμε αλάτι, πιπέρι. 

 Μαγειρεύουμε το φαγητό περίπου 1 ώρα μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να εξατμιστεί το περισσότερο νερό. Αν όμως θέλετε να μοιάζει περισσότερο με σούπα τότε ρίξτε λίγο ακόμη νερό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...