Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Σολομός με κρούστα στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτό το ψάρι θα κάνει το γεύμα σας ξεχωριστό. Δεν είναι μόνο η διαφορετική και υπέροχη γεύση που αποκτά από την κρούστα με τα μυρωδικά αλλά και η εξίσου εντυπωσιακή εμφάνιση που θα κάνει τη διαφορά αν το σερβίρετε στο τραπέζι με τους καλεσμένους σας.




Υλικά: 


2 φέτες σολομού 

αλάτι, πιπέρι

μουστάρδα 


Για την κρούστα

1 κ.σ. μαργαρίνη ή 2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο 

2 - 3 φέτες ψωμί του τοστ 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

120 γρ. αμύγδαλα 

2 κ.σ. λάδι 

1 κ.σ. λεμόνι 

λίγο ξύσμα λεμονιού 

αλάτι 


Εκτέλεση: 


Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα κόβουμε μέχρι να πολτοποιηθούν. 

 Θα γίνουν ένα συμπαγές μείγμα σαν αυτό.

 Αλείφουμε ένα ταψάκι με λάδι.

 Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια κι από τις δύο πλευρές.

 Αλείφουμε πάνω και κάτω με τη μουστάρδα.

 Αλείφουμε με το μείγμα του μούλτι πάνω από τη μουστάρδα και τις δύο πλευρές του ψαριού.

 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45' - 50' ή μέχρι να σκουρύνει η κρούστα. 

 Το σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή πατάτες ή με το συνοδευτικό της αρεσκείας σας.

Εγώ το σέρβιρα με ζυμαρικά με απλή άσπρη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...