Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Χταποδάκι στο αλουμινόχαρτο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα πολύ πετυχημένο και δοκιμασμένο πιάτο με χταπόδι που έχει φίνα αρώματα και γεύσεις. Γίνεται πολύ εύκολα με ελάχιστα υλικά, μπορείτε να το συνοδεύσετε με ό,τι αρέσει σ' εσάς και να το φάτε όχι μόνο τις μέρες την νηστείας αλλά και οποιαδήποτε μέρα του χρόνου.  




Υλικά: 


περίπου 1 κ. χταπόδι 

1/4 φλ. λάδι 

2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο 

1 σκ. σκόρδο 

ρίγανη 

1 φύλλο δάφνης 


Εκτέλεση:


 Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι με το ξύδι.

 Προσθέτουμε λίγη ρίγανη και το δαφνόφυλλο.

 Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε και το σκόρδο.

 Απλώνουμε στο τραπέζι δύο κομμάτια αλουμινόχαρτου σταυρωτά και ένα κομμάτι λαδόκολλας από πάνω. Καλύτερα είναι να μην ακουμπάει το φαγητό μας κατευθείαν στο αλουμινόχαρτο. Ακουμπάμε στο κέντρο το χταπόδι ολόκληρο μετά το καθάρισμά του.

Περιχύνουμε το χταπόδι με το λάδι που φτιάξαμε. 

 Κλείνουμε γρήγορα τη λαδόκολλα όπως ένα πουγκί απλά στρίβοντας τις άκρες στην κορυφή. 

 Κλείνουμε και τα δύο κομμάτια αλουμινόχαρτου ώστε να μη φεύγει το ζουμί από τα πλαϊνά... 

 και να είναι κι αυτό σαν πουγκί.

 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα. 

Αν θέλετε μπορείτε να το σερβίρετε με ψητές πατάτες φούρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...