Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με λευκή σοκολάτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τα παιδιά λατρεύουν τη σοκολάτα ( ε καλά δεν είναι και τα μόνα που τη λατρεύουν). Πόσο μάλλον όταν η όψη της και η παρουσίασή της είναι Χριστουγεννιάτικη. Μια ωραία ιδέα να στολίσουμε το σαλόνι μας με ένα "στολίδι" φαγώσιμο.






Υλικά: 


300 γρ. λευκή σοκολάτα 

περίπου 1 κ.σ. κράνμπερις 

1 κ.σ. δαμάσκηνα αποξηραμένα 

ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας όπως αμύγδαλα, φουντούκια, κάσιους, φυστίκια όλα ανάλατα και άψητα 


Εκτέλεση:


 Βράζουμε για λίγα λεπτά και ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα. 

 Τα κόβουμε λίγο στο μούλτι τόσο που να είναι χοντροκομμένα.

 Κόβουμε και τα φουντούκια λίγο χοντρά.

Ψιλοκόβουμε τα δαμάσκηνα και κόβουμε τα κράνμπερις στη μέση ή αν θέλετε τα αφήνετε ολόκληρα. 

 Λιώνουμε τη σοκολάτα.

 Εγώ έβαλα μία φόρμα σιλικόνης σε σχήμα ελάτου. Εσείς αν δεν έχετε τέτοια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε κουππάτ με χριστουγεννιάτικα σχήματα ή παγοθήκες με σχήματα αστεριού ή άλλες φόρμες της αρεσκείας σας.

 Στρώνουμε τους ξηρούς καρπούς.

 Από πάνω βάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα.

Κι από πάνω γεμίζουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. 

 Αφήνουμε τη φόρμα στην άκρη για περίπου 1 - 2 ώρες να αρχίσει ελαφρά να στερεοποιείται. 

 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα και στην πλευρά της επιφάνειας. Αφήνουμε τη σοκολάτα για πολλές ώρες να στερεοποιηθεί πλήρως. Εγώ την ξεκίνησα βράδυ, την άφησα όλη τη νύχτα και την έβγαλα την επόμενη μέρα το μεσημέρι επειδή τότε είχα χρόνο. Όσο περισσότερη ποσότητα σοκολάτας έχει τόσο αργεί.



 Έφτιαξα και ένα αστεράκι σε κουππάτ με τον ίδιο τρόπο και το έβαλα πάνω από το δέντρο σε μια μακρόστενη πιατέλα να μοιάζει όπως το δέντρο που στολίζουμε.

Αυτή είναι η δεύτερη όψη. Έτσι μπορείτε να το ακουμπήσετε ακόμα και όρθιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...