Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Κοτόπουλο πιλάφι κοκκινιστό

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Άλλο ένα μαμαδίστικο αγαπημένο, απλό, εύκολο και οικονομικό φαγητό για όλη την οικογένεια. 




Υλικά: 


2 στήθη κοτόπουλου ή τις μερίδες που εσείς προτιμάτε 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

1 ποτήρι ρύζι κίτρινο ή νυχάκι  


Εκτέλεση:


Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Τα τσιγαρίζουμε για λίγο στο λάδι.

Μόλις γυρίσουμε τα κομμάτια βάζουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να τσιγαριστεί μαζί.











Όταν μαραθεί και το κρεμμύδι σβήνουμε με το κρασί.














Προσθέτουμε τη σάλτσα.









Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Το μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα να μαλακώσει καλά. 

Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα.  

 Βγάζουμε το ζουμί σε δεύτερο σκεύος με σκοπό να το μετρήσουμε σε ποτήρια. Χρειαζόμαστε 2 ποτήρια ζουμί. Αν τυχόν, δε φτάνει τότε συμπληρώνουμε το υπόλοιπο με νερό.

 Ξαναβάζουμε το ζουμί να πάρει βράση και ρίχνουμε το ρύζι.

Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 20' μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό της κατσαρόλας. 

Στο σερβίρισμα ακολουθείτε τη δική σας προτίμηση αν το θέλετε σκέτο.... 

...ή με τριμμένο τυρί από πάνω.


2 σχόλια:

  1. πολυ νοστιμο τυφλα να εχουν ταγκουρμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Μένη μου για τα καλά σου λόγια, να είσαι καλά. Καλό βράδυ σου εύχομαι.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...