Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ζυμαρικά με νηστίσιμη απλή άσπρη σάλτσα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Είναι κάποιες φορές που στη νηστεία θέλουμε να έχει λίγη γεύση παραπάνω το πιάτο με τα ζυμαρικά μας. Τότε μπορούμε να φτιάξουμε μια εντελώς απλή κι εύκολη άσπρη σάλτσα που γίνεται γρήγορα και κάνει τα νηστίσιμα ζυμαρικά να μην υστερούν από τα αρτύσιμα. 




Υλικά: 


250 γρ. ζυμαρικά μικρά σε μέγεθος

λάδι 

1/4 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1/2 ποτηράκι άσπρο κρασί 

1 κ.γ. κορνφλάουρ 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι.

 Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε το κρασί.

Προσθέτουμε περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό. 

 Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε για περίπου 10' - 15' να βράσει.

 Σε ένα φλιτζάνι με λίγο νερό διαλύουμε το κορνφλάουρ.

 Το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά. Τότε είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα χωρίς τυρί εφόσον τα θέλουμε νηστίσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...