Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ανάμεικτα κρέατα με πιπεριές στη λαδόκολλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτό το φαγητό το έφτιαξε ο άντρας μου κάποιο Σάββατο που είχαμε καλεσμένο στο σπίτι. Όπως διαπίστωσα το απόλαυσαν πολύ κι εγώ θαύμασα τις μαγειρικές ικανότητες του συζύγου και χωρίς να παινεύομαι.




Υλικά: 


περίπου από 500 γρ. στο κάθε κρέας: μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο 

1 κ.σ. ζωμό κότας σε σκόνη ή 1 κύβο 

λάδι 

1 ποτηράκι λευκό κρασί 

αλάτι, πιπέρι 

2 κ.σ. τυρί κρέμα 

1 κ.σ. μουστάρδα 

1 κρεμμύδι ξερό 

2 σκ. σκόρδο 

από 1/2 πιπεριά σε κόκκινο πράσινο και κίτρινο χρώμα 

200 γρ. κεφαλοτύρι 

μείγμα βοτάνων (ρίγανη, θυμάρι, μπούκοβο, θρούμπι)


Εκτέλεση:


 Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό το μοσχάρι και το χοιρινό κομμένα σε μέτρια κομμάτια να βράσουν για 10' και να τα ξαφρίσουμε. Το κοτόπουλο το ξεκοκαλίζουμε και θα το βάλουμε αργότερα γιατί αλλιώς θα γίνει νωρίτερα από τα άλλα και θα λιώσει. Έτσι αφήνουμε άλλα 10' μαζί με το κοτόπουλο όλα μαζί τα κρέατα, σύνολο 20' να βράσουν.



 Μόλις ρίξουμε το κοτόπουλο βάζουμε και το ζωμό κότας σε σκόνη ή τον κύβο.

 Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα κρέατα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε από πάνω λάδι σε όλη την επιφάνειά τους.

Προσθέτουμε το κρασί. 

 Αλατοπιπερώνουμε.














 Συνεχίζουμε με την κρέμα τυριού και τη μουστάρδα.

 

 Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. 

 Κόβουμε σε φέτες και βάζουμε μέσα  το κρεμμύδι και το σκόρδο.

 Κόβουμε σε ροδέλες ή λωρίδες τις πιπεριές και σε μεγάλους κύβους το τυρί και τα βάζουμε κι αυτά μέσα. 

 Ανακατεύουμε και πάλι όλα τα υλικά. 

 Τα βάζουμε όλα μαζί σε λαδόκολλα.

Την κλείνουμε καλά κι απ' έξω βάζουμε αλουμινόχαρτο για να μη φύγουν τα ζουμιά κατά το ψήσιμο. 

 Βάζουμε το πακέτο σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 180 περίπου για 2 ώρες ή στους 170 για 2 1/2 - 3 ώρες. 

 Μόλις ανοίξουμε τη λαδόκολλα θα ξεχυθούν τα αρώματα και θα έχει λιώσει το τυρί δίνοντας τη μοναδική του γεύση στο κρέας μαζί με τις πιπεριές. 

 Βάζουμε το φαγητό σε ένα πήλινο, κατά προτίμηση, σκεύος και το πασπαλίζουμε με το μείγμα βοτάνων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...