Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

Κοτόπουλο με άσπρες λεμονάτες χυλοπίτες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτό το φαγητό είναι εξίσου ελαφρύ και νόστιμο. Πολύ εύκολο και πολύ οικονομικό.


 


Υλικά: 


2 στήθη κοτόπουλου ή οποιαδήποτε άλλη μερίδα 

1 φλ. χυλοπίτες 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο θυμάρι 

χυμό 1/2 λεμονιού 


Εκτέλεση:


Τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου στο λάδι. 

 Μόλις το γυρίσουμε κι από την άλλη πλευρά ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Σβήνουμε το τσιγάρισμα με το χυμό λεμονιού. 

Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα μαζί με αλάτι και πιπέρι. 

Αρωματίζουμε με λίγο θυμάρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα να γίνει τρυφερό το κρέας.

 Βγάζουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και ρίχνουμε τις χυλοπίτες στο ίδιο ζουμί. Αν τυχόν, το νερό δεν επαρκεί για το βράσιμό τους τότε προσθέτουμε λίγο ακόμη με προσοχή.

 Μετά από 10' θα είναι έτοιμες αρκεί να έχουν πιει και το νερό που υπάρχει στην κατσαρόλα και να έχουν μείνει μόνο με το λάδι. Γι' αυτό το νερό θα το βάζετε από την αρχή λίγο λίγο.

Σερβίρουμε με λίγη τριμμένη μυζήθρα από πάνω.

2 σχόλια:

  1. Το έφτιαξα χτες, πάρα πολύ νόστιμο, συνολική ενασχόληση παρασκευής του κάτω των 15 λεπτών και το αποτέλεσμα φοβερό, ευχαριστούμε πολύ, γιατί δε δημοσιεύετε και άλλες συνταγές από 15 Ιουνίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά κι εσύ, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δε δημοσίευσα συνταγές από μια ημερομηνία κι ύστερα λόγω μετακόμισης σπιτιού και κούρασης. Θα ξεκινήσω πάλι μόλις βρω περισσότερο χρόνο.
      Σου εύχομαι καλό κι ευχάριστο βράδυ.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...