Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Τυρένια μπισκοτάκια


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Μπισκοτάκια φτιαγμένα από το μπισκοτάκι της οικογένειας, τη μικρή μας μαγειρισσούλα. Ήθελε η μικρή μου κόρη να φάει κάτι αρμυρό και βρήκε μια πολύ ωραία συνταγή για μπισκότα με τυρί που μπορείτε να τα ετοιμάσετε για τους καλεσμένους σας τις μέρες των γιορτών ώστε να συνοδεύσετε ένα ποτό. 





  





 


Υλικά: 


250 γρ. αλεύρι 

1/2 κ.γ. αλάτι 

1 κ.γ. πάπρικα 

1/2 κ.γ. κάρυ 

200 - 250 γρ. τυρί γκούντα (αν θέλετε μπορείτε να ανακατέψετε μέσα κι άλλα σκληρά τυριά της αρεσκείας σας) 

1/3 φλ. νερό κρύο

140 γρ. βούτυρο  


Εκτέλεση:


Στο μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, την πάπρικα, το κάρυ και το αλάτι. 

 Τα χτυπάμε για λίγο να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα σαν τρίμματα. Αν πετάγεται το αλεύρι σαν σύννεφο, καλύτερα ξεκινήστε με ένα κουτάλι και συνεχίστε με το μίξερ.

 Βάζουμε και το τυρί και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα.

 Προσθέτουμε το νερό.

 Μόλις γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη σταματάμε το μίξερ.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα σακουλάκι στο ψυγείο για μισή ώρα. Αν θέλετε να γίνει πιο γρήγορα βάλτε τη για 15' στην κατάψυξη.  

 Ανοίγουμε σε φύλλο μέτριο σε πάχος με τη βοήθεια ενός πλάστη.

Κόβουμε με τα κουππάτ τα σχήματα που θέλουμε. Η κόρη μου έβαλε κυρίως Χριστουγεννιάτικα. 

 Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

 Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15' - 20' μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Φουσκώνουν μόνο ελαφρά.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...