Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Ψαρονέφρι και μπριζολάκια με τυριά στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ο άντρας μου όταν έχει διάθεση για μεζεδάκι δεν αρκείται σε κάτι απλό, αλλά φτιάχνει λιχουδιές με τέτοιο τρόπο που ακόμη κι αν πρόκειται για απλό ψήσιμο εκείνος θα βάλει νοστιμιές για να το κάνει πιο λαχταριστό.




Υλικά: 


1 ψαρονέφρι 700- 800 γρ. 

3 - 4 χοιρινά μπριζολάκια 

αλάτι, πιπέρι 

λάδι 

ζωμό κότας σε κύβο 

περίπου 2 - 3 κ.σ. τυρί σε κρέμα 

1 φλ. ανάμεικτα τριμμένα τυριά από κεφαλοτύρι γλυκό και τσένταρ 


Εκτέλεση:  


 Κόβουμε και ανοίγουμε το ψαρονέφρι κατά μήκος για να το κάνουμε σαν ένα μεγάλο φιλέτο. Το βάζουμε στο πυρέξ μαζί με τα μπριζολάκια, ρίχνουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε καλά με το ζωμό κότας σε σκόνη.

 


 Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα χωρίς νερό στο ταψί. Μόλις τα βγάλουμε τα αλείφουμε με την κρέμα τυριού. 

Σβήνουμε το φούρνο. Πασπαλίζουμε με μια καλή στρώση από τα τριμμένα τυριά και ξαναβάζουμε το ταψί μέσα μέχρι να λιώσουν τα τυριά με την υπάρχουσα θερμοκρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...