Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Βαρκούλες με πιπεριές Φλωρίνης

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Την επόμενη φορά που θα κάνετε παιδικό πάρτι στο σπίτι φτιάξτε αυτές τις βαρκούλες που τα παιδιά θα τις λατρέψουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσουν και οπτικά και γευστικά.




Υλικά: 


(η ποσότητα των υλικών εξαρτάται από των αριθμό και το μέγεθος των πιπεριών)

πιπεριές Φλωρίνης

κρέμα τυριού 

λίγο άνηθο ή μαϊντανό 

κίτρινο τυρί όπως γκούντα ή τυρί του τοστ χωρίς τρύπες


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τις πιπεριές περίπου στη μέση ή λίγο πιο πάνω από τη μέση. Βγάζουμε τα σπόρια και τις ίνες που έχουν στο εσωτερικό.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε μια ποσότητα κρέμας τυριού περίπου 2 κ.σ. αρχικά με λίγο άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα ανακατεύουμε καλά.

 Έχουμε κόψει σχετικά λεπτές φέτες τυριού γκούντα, αλλά όχι πολύ λεπτές.

 Κόβουμε τρίγωνα κομμάτια, ένα μεγάλο κι ένα αρκετά μικρότερο. Για να εξοικονομίσουμε χώρο πάνω στη φέτα τυριού κόβουμε τα τρίγωνα το ένα δίπλα στο άλλο και το μικρότερο ανάποδα. 

Γεμίζουμε τις πιπεριές με την κρέμα τυριού κι από πάνω στο κέντρο βάζουμε τα τυριά ώστε να μοιάζουν με τα πανιά της βάρκας. Σε περίπτωση που δεν στέκονται τέλεια τα τυράκια βάλτε από την πίσω πλευρά μία οδοντογλυφίδα όρθια και θα στηριχτούν πάνω της.

















Μικρές λεπτομέρειες: 


Διαλέγουμε μικρές πιπεριές για να είναι πιο κοντά στο σχήμα της βάρκας και για να μπορούμε να φτιάξουμε περισσότερες, οι οποίες θα πάρουν όσο το δυνατόν λιγότερη κρέμα τυριού. Αν θέλετε να σας έρθει λίγο πιο οικονομικά η γέμιση μπορείτε να αναμίξετε λίγο κατίκι ή ανθότυρο στην κρέμα τυριού για να πετύχετε την ποσότητα με πιο οικονομικά υλικά.

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Εγώ είμαι αυτή που πρέπει να σ' ευχαριστήσω για τα πάντα καλά σου λόγια. Καλή σου νύχτα, φιλιά πολλά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...